Кардинал Раї: християни платять кров'ю за війни в арабському світі
  • Птн, 23/08/2013 - 21:31

"В Іраку з 1,5 млн. християн ми втратили 1 млн., при повному мовчанні міжнародного співтовариства", − зазначив кардинал Бутрос Раї, маронітський Патріарх Антіохії.

Коментуючи останні події на Близькому Сході, кардинал припустив, що в світі існує план руйнування арабського світу. "На жаль, ця політика походить з-за кордону", − сказав він і додав, що часто розплачуватися своєю кров'ю за її здійснення змушені християни, які проживають в близькосхідних країнах. Говорячи про руйнування християнських святинь в Єгипті, кардинал Раї зазначив, що подібні акти відбуваються часто в ситуаціях хаосу: так відбувалося в Сирії, Іраку і зараз в Єгипті.

"У всьому арабському світі християни стоять на боці державних структур, поважають країну, в якій живуть, владу і Конституцію", − сказав він і додав, що "Брати мусульмани" в Єгипті, отримавши велику фінансову підтримку з Заходу, коли прийшли до влади, не прагнули проводити політичні реформи, яких вимагав єгипетський народ, але намагалися встановити закони шаріату. "Звичайно, християни були проти цього: християни хочуть бачити Єгипет реформованим, демократичним, Єгипет, в якому будуть поважати права людини", − зазначив кардинал.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va