Кардинал Раї: не можемо милосердя відокремлювати від істини
  • Срд, 15/10/2014 - 11:45

На Синоді триває дискусія в малих групах щодо документу, який підсумовує перший тиждень засідань. Кардинал Бешара Бутрос Раї з Лівану належить до однієї з франкомовних груп. Він не приховує свого розчарування документом, який написали поспіхом, що занадто зосереджений на Європі. Я не знаходжу в ньому себе – сказав «Радіо Ватикану» кардинал Раї.

«У нас зовсім інший контекст – наголосив маронітський патріарх. – Ми не маємо проблем Європи. Європейські проблеми залишімо Європі. А у Європі проблема полягає не тільки в новій культурі, зміні ментальності, але в тому, що встановлений закон не узгоджується з Божим законом, ані з об'явленим, ані з природним. Тому все відкрито, немає ніяких обмежень. У нас у Лівані є поділ релігії та держави, але немає ніякого поділу між державою і Богом, як це сталося на Заході».

Кардинал Раї також зазначив, що милосердя ніколи не треба відокремлювати від істини. У притчі про блудного сина батько відпускає його, а потім показує милосердя, але тільки після його повернення зі світу додому. Милосердя не можна відокремлювати від справедливості, – наголосив маронітський патріарх.