Папа Франциск є благословенням для Церкви
  • Птн, 16/08/2013 - 21:02

"Реформа Римської курії відбудеться і вона буде серйозною", - переконаний кардинал Марк Уелле, префект Конгрегації у справах Єпископів.

15 серпня кардинал брав участь в урочистостях у марійному святилищі Рокамадур у Франції. У рамках свого візиту в цю країну він поспілкувався з журналістами, з якими поділився своїми думками щодо останніх подій у житті Католицької Церкви. За словами кардинала Уелле, Папа вже реформує Церкву способом свого життя.

"Мова не йде про нові ідеї, але про те, що в його коментарях завжди присутні зауваження, які кожного надихають до роздумів", - сказав він. Кардинал зазначив, що група з восьми кардиналів, покликана допомогти Святішому Отцю в реформуванні Римської курії, збереться на початку вересня. Вони обговорять пропозиції, що надійшли «ззовні» цього організму Католицької Церкви, а також з самої курії, від людей "які знають її механізми та історію". За словами кардинала Уелле, Франциску буде легше проводити зміни, бо він "походить здалеку" і "нічим не зв'язаний".

Кардинал вважає Святішого Отця "великим благословенням для Церкви". Він підкреслив його здатність встановлювати прямий контакт з простими віруючими, "що однак не завжди знаходить розуміння в Римській курії".

Кардинал Уелле розповів, що багатьох стурбувало відсутність Папи на концерті з нагоди Року віри, який відбувся кілька тижнів тому. Він пояснив, що в той час у Римі знаходилася велика кількість нунціїв, які обговорювали важливі і складні справи. Папа дуже хотів з ними поговорити і тому був змушений не піти на концерт. "Але до цього не треба ставитися негативно. Він має свій власний стиль ", - підкреслив канадський кардинал.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va