Кардинал Рилко на конгресі в Іспанії: Виховання молодого покоління є завданням всієї церковної спільноти
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

Про душпастирство молоді в час нагальної потреби освіти говорив у Валенсії кардинал Станіслав Рилко. Голова Папської Ради у справах мирян взяв участь у І Загальноіспанському конгресі молодіжного душпастирства.

Кардинал Рилко ще раз подякував Церкві в Іспанії за мадридські Всесвітні Дні Молоді, які були – як він наголосив – правдивою "епіфанією" молодої Церкви, сповненої ентузіазму і радості віри". Ватиканський єрарх зазначив, що конгрес у Валенсії наголошує на важливості молодіжного служіння, однак, він також викликає багато запитань про те, ким є сучасна молодь, чого вона шукає і що її відрізняє від попередніх поколінь.

"Молоді люди хочуть увердити свою ідентичність, вони щедрі та відважні, коли мають мотивацію. У порівнянні з попередніми поколіннями, однак, мають менше орієнтирів і слабкіше почуття приналежності – сказав кардинал Рилко. – Характеризує їх культурне, релігійне і моральне викорінення і надмірний індивідуалізм. У суспільстві, яке заохочує до сумніву, незрілості та інфантильності, молодь має труднощі, щоб дозріти. Цій ситуації вихователі – священики, монахи і миряни – мають протистояти", – вказав голова Папської Ради у справах мирян. Він зазначив, що сьогодні насамперед потрібні хороші вчителі. Виховання молодого покоління, однак, є завданням всієї церковної спільноти.

Конгрес у Валенсії закінчився запрошенням іспанської молоді до участі у Всесвітньому Дні Молоді в Ріо-де-Жанейро.

За матеріалами: Radio Watykańskie