Кардинал Родрігес Марадьяга: Папа Франциск сіятиме на ґрунті, який підготував його попередник
  • Пон, 25/03/2013 - 15:40

Католицька Церква сьогодні є однією з небагатьох установ, які можуть говорити речі непопулярні та політично непоправні – сказав кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга на міжнародній зустрічі молодих католиків, що задіяні у поширенні соціальної справедливості. На думку гондураського кардинала, Церква повинна надалі виконувати цю пророчу роль. Це означає, що вона не має зважати на опитування громадської думки, але тільки на Христа, і то розп'ятого. Цього вчить нас Папа Франциск від своєї першої проповіді – нагадав кардинал Родрігес Марадьяга.

Цими днями він обідав з Папою. На його думку, нас чекає гармонійне продовження попереднього понтифікату. Бенедикт XVI впровадив новий правовий порядок і дав сильні богословські основи Церкві, яка іноді забувала про Христа. Франциск сіятиме на ґрунті, який підготував його попередник – наголосив кардинал Гондурасу.

Він зізнався, що відчув на власному досвіді, що відбувається з Церквою, коли не зосереджується на Христові та перетворюється на "побожну неурядову організацію". Так було в організації "Карітас Інтернаціоналіс", де він є головою. "До реформи, яку зробив у ній Бенедикт XVI, вона мала настільки широку формулу, що об'єднувала також організації, які сприяють абортам, – згадав кардинал Родрігес Марадьяга. – Зараз все інакше, ми поєднуємо любов з істиною".

За матеріалами: Radio Watykańskie