Кардинал Руїні: Папа Франциск приніс подих молодості давній Церкві
  • Срд, 10/04/2013 - 02:42

"Папа Франциск, безумовно, приніс подих молодості для давньої та традиційної Римської Церкви", – вважає кардинал Камілло Руїні, колишній Папський вікарій для Римської єпархії. Для нього Літургія разом з Понтифіком у базиліці св. Івана на Латерані була "моментом глибоких духовних і релігійних почуттів".

"Папа – це людина великої простоти і безпосередності, але також і дуже глибокої духовності", – зазначив кардинал Руїні. Він наголосив, що Папа – це людина, яка сприймає молитву не лише як духовну вправу, яка відбувається на внутрішньому рівні, але і як момент відкриття на Бога. Єрарх помітив, що Фрациск звертає нашу увагу на любов Бога до людини, любов, яка є прощенням і милосердям.

Для кардинала Руїні Понтифік є "великим даром" для Церкви. "Той факт, що Франциск хоче використовувати насамперед титул Єпископа Риму сприяє, безумовно, екуменічним взаєминам, особливо з Православними Церквами", – зауважив він. Це "змушує також задуматися над справжньою сутністю служіння Петра тут, у Римі, як єпископа, який пролив свою кров через мученицьку смерть, щоб засвідчити свою віру і підтримати в ній своїх братів", – додав колишній Папський вікарій. "Це великий дар, який Церква у Римі отримала  і повинна повністю усвідомлювати це", – вважає єрарх.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va