Кардинал Руїні: Скасування целібату – це помилка, ми піддаємося духу світу
  • Чтв, 07/11/2019 - 11:07

Це правда, що багато спільнот страждають від нестачі священників. Тому зрозуміло, що виникло бажання висвятити одружених чоловіків, яке підтримала більшість Синоду щодо Амазонії. На мою думку, однак, це помилковий вибір. Я сподіваюся – і молюсь за це – що в постсинодальній адгортації Папа не затвердить це, – сказав кардинал Камілло Руїні. Він був однією з ключових постатей понтифікату Івана Павла ІІ. Упродовж 17 років від імені Папи як кардинал-вікарій він очолював душпастирство Римської єпархії, 16 років очолював Італійський єпископат.

Кардинал Руїні нагадує, що целібат – це промовистий знак цілковитої відданості Богові та служіння нашим братам, особливо сьогодні, коли світ сильно позначений еротизмом. Відмова від целібату, навіть у виняткових випадках, буде підпорядкована духу світу, який щораз більше намагається проникати до Церкви, і який важко було б обмежити до виняткових ситуацій, таких як Амазонія. На думку італійського кардинала, проти скасування целібату промовляє також глибока криза подружжя.

За словами кардинала Руїні, існує лише одне рішення поточної кризи покликань: ми, християни, а особливо ми, священники та монахи, повинні бути ближчими до Бога, жити більш святим життям і неустанно просити Його про це все, – каже італійський кардинал.

88-річний кардинал визнав, що в цьому віці він часто думає про своє майбутнє життя. Йому допомагають молитва, богослов’я, а також знаки із загробного світу, які іноді доходять до нас. Це, наприклад, численні зцілення через заступництво св. о. Піо чи св. Івана Павла ІІ.