Кардинал Сако: Із сумом ми скасували Літургію в різдвяну ніч
  • Втр, 24/12/2019 - 12:59

У Багдаді нам довелося відмовитися від Літургії в різдвяну ніч, – із сумом повідомив патріарх Вавилону Халдейського. Люди не почуваються у безпеці, вони бояться, скрізь величезний хаос.

Кардинал Луїс Рафаель Сако наголосив, що незважаючи на величезні репресії з боку сил порядку, люди не відмовляються від демонстрацій.

 «Панує повний хаос, відбуваються абсурдні речі. Люди, які протестують на площах, вимагають гідного життя: роботи, кращої соціальної допомоги, свободи. Натомість, політичний клас дбає лише про власні інтереси і нічого не робить для покращення ситуації, – наголосив кардинал Луїс Сако. – Демонстранти хочуть чистої, некорумпованої політики, яка служить країні та виступає проти нової, домінуючої конфесійної культури, яка не визнає, що ми всі громадяни цієї країни. Тож ті, хто протестують, вимагають змін».

Іракський єрарх також розповів про підготовку до Різдва.

 «Ми будемо служити Літургії впродовж дня і будемо молитися за мир і порядок у країні. Натомість, демонстранти просять нас прийти до них і помолитися разом з ними, – сказав кардинал Луїс Сако. – Ми вирішили, що цього року не будемо купувати та прикрашати ялинки, а заощаджені гроші використаємо для допомоги лікарням та малозабезпеченим особам. Нас вразив жест солідарності демонстрантів. У листі, який ми отримали від них, вони дякують за підтримку».