Кардинал Сандрі відвідає українську громаду в Парижі
  • Птн, 29/05/2015 - 17:55

В суботу 30 травня та неділю 31 травня 2015 р. кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков, здійснюватиме візит до Парижу, де візьме участь у щорічній зустрічі фундації «Справа Сходу», яка входить до складу R.O.A.C.O. –Ради організації, які допомагають Східним Католицьким Церквам.

Головним моментом візиту буде Євхаристійне богослуження у неділю ввечері в Паризькому Соборі Богоматері, у співслужінні з кардиналом Андре Вен-Труа, Архиєпископом Парижу, що є ординаріїв для вірних східного обряду, які не мають свого ієрарха у Франції, та католицьких єпископів східного обряду Франції. В суботу кардинал Сандрі відвідає осідок Фундації «Справа Сходу» та виставку манускриптів, які походять з північноіракського міста Мосулу.

У неділю вранці Префект Конгрегації для Східних Церков відвідає українську греко-католицьку громаду Парижу в катедральному соборі святого Володимира, де візьме участь в Божественній Літургії, під час якої відбудуться пресвітерські свячення нового священика Єпархії святого Володимира. Цей візит має на меті передати запевнення в близькості та молитвах з огляду на трагічні події на батьківщині. Крім того, кардинал Сандрі відвідає румунську греко-католицьку парафію.