Кардинал Сара до традиціоналістів: Вийдіть з гетто, потребуємо вашої віри
  • Пон, 18/09/2017 - 12:22

Кардинал Роберт Сара закликає Церкву відкритися до молодих традиціоналістів. Я можу засвідчити їхню автентичність і побожність – сказав префект Конгрегації у справах Божого Культу. Він брав участь у конгресі з нагоди 10-ї річниці motu proprio Summorum Pontificum, яким Бенедикт XVI знову ввів для загального використання колишню форму римського обряду.

Кардинал Сара згадав про популярність, яку має так звана передсоборна Літургія серед молодих католиків. Він запевнив, що тут не йдеться про ностальгію і що це не є люди огірчені чи позначені церковними суперечками останніх десятиліть. «Вони наповнені радістю, тому що живуть з Христом серед викликів сучасного світу», – сказав кардинал Сара.

Послідовників надзвичайної форми римського обряду заохотив водночас вийти з традиціоналістського гетто, щоб інші католики могли скористатися свідченням їхньої добре сформованої віри, здобутої завдяки давній Літургії.

Кардинал Сара також закликав їх не називати себе традиціоналістами. «Ви не є музейним курйозом, ви не є традиціоналістами, а католиками римського обряду, як я і Святіший Отець», – сказав глава дикастерії Ватикану.

У конгресі про Summorum Pontificum, що відбувся у Папському університеті св. Томи також взяв участь секретар Папської комісії Ecclesia Dei, Архиєпископ Гвідо Поццо та кардинал Герхард Мюллер, колишній префект Конгрегації доктрини віри.