Кардинал Сара: гендеризм, гей-«шлюби», «туалетна політика» – це диявольські атаки на людськість
  • Срд, 18/05/2016 - 03:10

17 травня цього року, виступаючи в США на Національному католицькому молитовному сніданку, Префект Конгрегації у справах дисципліни Богослужінь і Святих Таїнств кардинал Роберт Сара зазначив, що гендерна ідеологія, одностатеві «шлюби» і вимога дозволити трансгендерам користуватись туалетами та душовими не залежно від фізіологічної статі – це диявольські атаки на людськість. Про це повідомляє pro-life сайт «Life Site». 

Кардинал Сара був основним доповідачем цьогорічного Національного католицького молитовного сніданку. Участь у цьогорічному сніданку взяв також Пол Райан – спікер Палати представників Конгресу США, сестра Констанс Файт – директор департаменту зв’язків з громадськістю Згромадження Малих убогих Сестер, Апостольський нунцій у США Архиєпископ Карло Марія Віґан, а також численні католицькі єпископи та члени Конгресу.

«Зараз ведеться найбільша битва з моменту сотворення світу за визначення того, що таке людина», - сказав ватиканський кардинал перед аудиторією у майже тисячу осіб – «Саме зараз католики повинні наслідувати приклад св. Івана Хрестителя – мученика за святість шлюбу».

Кардинал Сара закликав присутніх не боятися проголошувати в істину в любові, відповідно до слів св. Катерини Сієнської – проголошувати істину, а  не мовчати зі страху. 

Також кардинал Сара назвав просування гендерної ідеології ідеологічним колоніалізмом та зазначив, що в США по-тихому і підступно демонтується свобода віросповідання. 

«Сім’я є природньою підготовкою до спілкування з Богом. Ось чому диявол докладає стільки зусиль, щоб зруйнувати сім’ю. Якщо руйнується сім’я, ми втрачаємо наші Богом дані антропологічні фундаменти й стаємо нездатними прийняти Радісну Новину Ісуса Христа. Нам стають незрозумілими самопожертва та плідна любов» - ствердив кардинал Сара. 

«Руйнування фундаментальних людських стосунків через розлучення, конкубінат, нав’язування одностатевих «шлюбів» та партнерств глибоко ранить людські серця, закриваючи їх до пожертвовної любові аж до смерті, веде до цинізму й відчаю. Ці речі ведуть до зранення малих дітей, закладаючи у них екзистенційний сумнів стосовно можливості любові. Ці речі є каменем спотикання для найбільш вразливих у вірі груп і стають непосильним тягарем, який закриває їх на цілющу силу Євангелії.

Розвинуті суспільства, в тому числі, нажаль, і ця нація, зробили і продовжують робити усе можливе, щоб узаконити такий стан речей. Але це ніколи не може бути правдивим вирішенням ситуації. Це, як покласти бинти на гнійні рани, які й надалі отруюватимуть організм, поки не буде застосовано антибіотик. 

На превеликий жаль, розвиток штучних репродуктивних технологій, узаконення сурогатного материнства, так звані одностатеві «шлюби» та інші зла гендерної ідеології завдадуть ще багато ран сучасному поколінню. 

Тому, дуже важливо провадити боротьбу за захист сім’ї – цього першого осередку Церкви й усякого іншого суспільства. Мова не йде про абстрактні ідеї. Це не ідеологічна війна між конкуруючими ідеями. Йдеться про те, щоб захистити себе, дітей і прийдешні покоління від демонічної ідеології, яка стверджує, що діти не потребують тата і маму, яка заперечує людську природу і прагне відсікти цілі покоління від Бога» - зазначив Префект Конгрегації у справах дисципліни Богослужінь і Святих Таїнств.

«Сьогодні ми є свідками завершального етапу чергової спроби створити на землі рай без Бога», - продовжив кардинал Сара – «ця робота перебуває у стадії заперечення гріха і грішності в цілому. Добро проголошується злом, відразне проголошується гарним, любов’ю називається задоволення первісних сексуальних інстинктів, а істиною проголошується що все відносне». 

«Сьогодні в розвинених суспільствах аморальність стала не тільки прийнятною. Але й проголошується суспільним благом», - продовжив він - «І як результат зростає ворожість до християн і все частішим стають випадки релігійного переслідування. Це найясніше проступає в накиданні суспільствам демонічної гендерної ідеології, яка руйнує сім’ю. Це – смертельний імпульс, який сьогодні спрямований, щоб відрізати світ від Бога, через цей гендерний ідеологічний колоніалізм».

Кардинал Сара закликав присутніх боронити свободу, яку заповідали отці-засновники США, щоб її не втратити у війні, яку розв’язано не тільки проти християнства, але й проти дійсної свободи. «Хіба ми не бачимо ознак цієї підступної війни тут в США?», - спитав кардинал присутніх – «В ім’я толерантності відкидається Вчення Церкви про шлюб, про людську сексуальність, про людське достоїнство. Легалізація одностатевих «шлюбів», зобов’язування оплачування роботодавцями своїм працівникам контрацептивних засобів у рамках реформування охорони здоров’я, навіть «туалетна політика», яка дозволяє чоловікам користуватися жіночими туалетами та вбиральнями. Як це небілогічний чоловік може користуватися чоловічим туалетом? Як таке може бути?». Тут виступ кардинала був перерваний бурхливими оплесками присутніх.

«Як низько зараз тоне ця велика нація, побудована на свідомості моральних Божих законів, достоїнства людської особи, сенсу життя  й мети суспільства, закладених у неї першими поселенцями та засновниками США! Бог названий у вашій Конституції Творцем і Суддею над урядом і приватними особами, а людська особа проголошується наділеною Богом правом на життя, свободу і прагненням щастя. Джордж Вашингтон писав, що встановлення суспільної та релігійної свободи було мотивом, який спонукав його стати на поле бою» - продовжив кардинал. 

Кардинал Сара запропонував вірним три принципи: бути пророками, бути вірними і молитись. 

«Я впевнений, що ваші зусилля, без всякого сумніву, сприятимуть захисту людського життя, зміцненню сім’ї та забезпеченню свободи віросповідання не тільки тут у США, але й в цілому світі. Бо в кінці кінців – або Бог, або ніщо» - завершив свою промову кардинал Сара.