Кардинал Сара: кожна нація має право розрізняти біженців і економічних мігрантів
  • Срд, 25/10/2017 - 11:23

Кожна нація має право розрізняти справжніх біженців та економічних мігрантів, які не розділяють культуру нації – зазначив кардинал Роберт Сара. Виступаючи в неділю на конференції «Europa Christi» в Польщі, африканський кардинал сказав, що країна відмовляється приймати «логіку» перерозподілу мігрантів, яку «деякі особи хочуть накинути».

В коментарі для польського видання «Gosc» він додав, що кожен мігрант є особою, яку слід поважати, однак ситуація стає складнішою тоді, коли ця особа є іншої культури чи іншої релігії та становить небезпеку для загального добра нації.

Світові лідери не можуть ставити під сумнів «право кожної нації розрізняти політичних чи релігійних біженців», котрі змушені покинути свою землю, та «економічних мігрантів, котрі хочуть змінити місце проживання», не пристосовуючись до нової культури, в якій живуть.

«Ідеологія ліберального індивідуалізму поширює мішанину, яка створюється для того, щоб зруйнувати природні кордони батьківщин та культур, та веде до пост-національного і одновимірного світу, де єдине, що має сенс – це споживацтво і виробництво», - зазначив кардинал Сара.

Повторюючи слова Папи Франциска, кардинал додав, що європейські країни повинні взяти на себе відповідальність за ті країни, які вони дестабілізували і з яких надходять мігранти, однак це не означає змінювати себе шляхом масової міграції, інформує Catholic Herald.