Кардинал Сара: Моліться і покутуйте за своїх пастирів
  • Срд, 13/11/2019 - 17:07

«Завдяки неустанній молитві у своєму монастирі Бенедикт XVI додає нам сил. Ця молитва є найкрасивішою енциклікою, яку він міг сьогодні передати Церкві, яка мусить навчитися молитися», – вважає кардинал Роберт Сара. На його думку, саме молитва є основним засобом проти кризи сучасної Церкви. «Якщо ви думаєте, що ваші священники та єпископи не є святими, то будьте святими для них! Покутуйте і постіть за їхні вади», – сказав префект Конгрегації у справах богослужінь під час зустрічі з католиками в Мілані.

Африканський кардинал нагадав, що саме молитва, а не скасування целібату, є також основною відповіддю на брак покликань. Ісус передбачив таку ситуацію і не сказав: мусите якось реорганізуватися, але сказав «моліться!». На думку кардинала Сари, скасування целібату заподіяло б Церкві велику шкоду.

Заохочуючи вірних до молитви, кардинал Сара запевнив, що таким чином вони зможуть захиститися від небезпек сучасного світу. Криза, яку ми переживаємо через нього, має різні прояви, але її основною причиною є відкинення Бога, його ув'язнення у своєрідному домашньому арешті. Там, де Бога позбавлено центрального місця, там і людина втрачає належну їй позицію. На цьому базувався тоталітаризм ХХ століття, і з цього випливає також сучасний тоталітаризм релятивізму. Одним із таких проявів є гендерна ідеологія, яка є люциферіанською відмовою прийняти від Бога свою природу. Це також доходить до Церкви. Кардинал Сара розповів, що він сам мусів зайнятися справою жінки, яку після зміни статі прийняли до семінарії у Франції. «Я мусів втрутитися, щоб зупинити дияконські свячення», – сказав префект ватиканської конгрегації.

Африканський кардинал зазначив, що, говорячи про сучасний світ, мусимо пам'ятати, що це ми призвели до його дехристиянізації. «Боляче, коли я бачу, скільки єпископів запродує вчення Церкви і створює поділи серед віруючих», – сказав у Мілані кардинал Сара.