Кардинал Сара: на заході релігійна свобода також під загрозою
  • Срд, 30/11/2022 - 20:35

Християни на Заході не повинні сприймати релігійну свободу і свободу віросповідання як належне – наголосив кардинал Роберт Сара. За його словами, напади на релігійну свободу відбуваються у різні способи, і мученики надалі помирають за свою віру по всьому світі. Це відбувається не лише у найвіддаленіших закутках планети, але також і на Заході, де релігійна свобода також є під загрозою.

 

На думку кардинала, у випадку Заходу зараз маємо справу не так з відкритою ненавистю до віри, як і все більш очевидними і посиленими упередженнями до християнства.

 

Про це він говорив в інтерв’ю з нагоди виходу його книги «Катехизм духовного життя», яка є глибокими роздумами над сімома таїнствами і як просуватись у духовному житті.

 

Однією із центральних тем книжки є значення Літургії. «Маємо збиратись на Літургії і приймати нашого Господа в Євхаристії», - наголошує кардинал Сара, критикуючи в тому контексті драконські обмеження щодо участі в Літургії під час пандемії коронавірусу. – «Не можемо забувати про те, що Євхаристія є джерелом і вершиною християнського життя», - наголосив він.- «Хрест, гостія і Діва Марія – це три стовпи, на яких має будуватись християнське життя».

 

Кардинал сказав, що перебуваючи на посаді префекта Конгрегації Божого культу і дисципліни таїнств, він глибше усвідомив значення Літургії як великого і виняткового моменту зустрічі з Богом лице в лице та можливості бути Ним переміненим.

 

«Літургія має бути красива і має бути свята», - наголосив кардинал Сара, застерігаючи від того, щоб перетворювати її на виставу чи звичайну зустріч друзів, відриваючи увагу від поклоніння Богові. За словами кардинала, великим викликом залишається літургічна формація та вказування вірним на красу літургії, що поглиблює зустріч з Христом, інформує pch24.pl.