Кардинал Сара: Не втрачаймо хоробрості перед тими, хто прагне зруйнувати Церкву, сім’ю і мораль
  • Срд, 01/06/2016 - 13:02

Префект Конгрегації у справах дисципліни Богослужінь та Святих Таїнств кардинал Роберт Сара взяв участь у святкуванні дня міста Загреб, який співпадає з місцевим празником Богородиці Кам’яних Воріт – чудотворної ікони, яка почитається в хорватській столиці. В часі празничної Меси кардинал Сара у своїй гомілії наголосив: «Хто проповідує Євангеліє, найперше сам мусить згідно з ним жити, бо християнство – це не пропаганда, не поширення якогось вчення або ідеології. Християнство – це об’явлення і передання життя. Християни повинні своїм життям і словом уприсутнити самого Ісуса в нашому часі.». Про це інформує хорватський католицький портал «Bitno.net».

На переконання кардинала Сари для проповідування Євангелії «не потребується якась спеціальна спеціалізація. Хто приймає Ісуса у своє серце і не йде за Ним тільки своїми словами, але й вчинками, той є Його свідком, не дивлячись на місце свого знаходження – вдома, в офісі, на вулиці, на роботі.».

Кардинал Сара нагадав присутнім й приклад блаженного кардинала Алойзія Степінца,я кйи не боявся своїм мучителям свідчити свою католицьку віру. «Скільки би християн сьогодні були здатні сказати, як колись блаженний кардинал Степінац, «Так, я –християнин»?» - спитав кардинал.

«Церква мучників – це жива Церква, яка народжує певність у цьому хаосі й плутанині нашого часу. Ніколи не втрачаймо хоробрості перед ідеологіями і перед їхніми диявольськими стратегіями, які прагнуть зруйнувати Церкві, шлюб, сім’ю, Вчення Церкви, мораль, Божі заповіді. Бо нас завжди Мати Божа супроводжує своїми молитвами і підтримує в хвилині спокус» - завершив свою гомілію кардинал Сара.