Кардинал Сара: Новітні революціонери намагаються зруйнувати християнську сім’ю
  • Чтв, 17/08/2017 - 14:46

Сучасні західні захисники абортів і контролю населення в Африці схожі на французьких революціонерів, які вирізали людей Вандеї, - вважає кардинал Роберт Сара.

У проповіді на честь мучеників Вандеї, кардинал висловив похвалу цьому регіону і його мешканцям за те, що протистояли атеїстичному республіканізму під час Революції, і сказав, що Церкву і традиційну сім’ю досі переслідують.

«Хто сьогодні встане за Бога?», - запитує кардинал. – «Хто посміє виступити проти сучасних переслідувачів Церкви? Хто матиме відвагу піднятись без жодної іншої зброї, крім вервиці та Пресвятого Серця, щоб протистати сучасним колонам смерті?».

Як пояснює кардинал, цими «колонами смерті» є «релятивізм, індиферентність та презирство до Бога».

«Хто скаже цьому світу, що єдина свобода, за яку варто померти – це свобода вірити?».

Війна у Вандеї, що тривала з березня по грудень 1793 року, була народним повстанням проти французького республіканського революційного уряду. Його проводили роялісти і католики, до складу яких переважно входили селяни.

В результаті повстання десятки тисяч громадян були вбиті так званими «Пекельними колонами» республіканського генерала Луї Марі Тюрро. Велика частина тих, хто загинув, були зараховані Церквою до лику блаженних, інформує Catholic Herald.