Кардинал Сара: особи, зайняті у благодійній діяльності, повинні бути справжніми свідками Христа
  • Втр, 05/11/2013 - 13:27

"Повернути душпастирство благодійності до його джерела, щоб уникнути його зведення до свого роду соціально-культурної діяльності, чистої філантропії або простої людської солідарності", − закликав голова Папської ради "Cor Unum", кардинал Робер Сара.

Це завдання стоїть насамперед перед єпископатом Європи, підкреслив він під час зустрічі, організованої Радою Єпископських Конференцій Європи (CCEE), яка проходить в Трієсті 4-6 листопада 2013р. Там зібралися особи, які на рівні єпископатів відповідають за благодійну діяльність. Кардинал застеріг від частих тенденцій "редукції" Церкви до свого роду "етичного агентства" або "соціальної служби", яка дбає про бідних, особливо в тих ситуаціях, коли держава цього не робить. Кардинал підкреслив, що останнє важливо, але не може відбуватися з збитком для сутності Церкви.

За словами голови Папської ради, потрібно "правильно визначити природу чесноти", щоб не перетворити її на діяльність політичного, соціального або суто гуманітарного змісту. На його думку, Церква в Європі сьогодні повинна задати собі питання: "Яке бачення людини ми хочемо проповідувати через нашу благодійну діяльність?". Вона, переконаний кардинал Сара, повинна займати чільне місце в Божому плані спасіння людини і здійсненні нової євангелізації. Єрарх порівняв благодійність з "тихою, але живою і активною проповіддю", що свідчить про наші особисті зустрічі й стосунки з Христом. Тому, на його думку, особи, зайняті у благодійній діяльності, повинні бути справжніми свідками Христа.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va