Кардинал Сара застерігає від єресі
  • Чтв, 26/02/2015 - 10:28

Ідея помістити Учительський уряд у красивій скриньці, що відокремлює його від душпастирської практики, яка могла б розвиватися залежно від обставин, моди і пристрастей, є формою єресі, небезпечною шизофренічною патологією, – сказав кардинал Роберт Сара.

Ця думка із книжки префекта Конгрегації богослужіння і дисципліни таїнств, що має з'явитися у видавництві «Fayard» під назвою «Dieu ou rien» (Бог або нічого). Про це повідомляє на сторінках італійської газети «La Stampa» Марко Тосатті. Італійський ватиканіст цитує думку журналу «Famille Chrétienne», редакція якого переконана, що Африканська Церква може ініціювати опозицію Вселенської Церкви щодо західної декаденції.

Він додає, що в цій книжці особиста історія майже 70-річного кардинала, що походить з Гвінеї, поєднується з думками, що стосуються життя Церкви. Кардинал Сара визнає, що єдине, чого він прагнув, це молитва. Він вважає, що пурпуровий колір його кардинальського одягу відображає кров мучеників, які прибули з Євангелієм і дійшли аж до його села.

Коли його запитали про «гендерну» теорію, він відповів: «щодо мого континенту, то хочу протестувати проти бажання нав'язати фальшиві цінності за допомогою політичних та фінансових аргументів. У деяких африканських країнах створені міністерства, присвячені гендерній теорії в обмін на фінансову підтримку! Така політика є все більш огидною, бо більшість населення Африки є безпорадним, на милості фанатичних західних ідеологів».

Кардинал Сара є також затятим противником загального допущення розлучених осіб, що мають нові зв’язки, до Причастя. «Ідея помістити Учительський уряд у красивій скриньці, що відокремлює його від душпастирської практики, яка могла б розвиватися залежно від обставин, моди і пристрастей, є формою єресі, небезпечною шизофренічною патологією.

Таким чином, я стверджую, що Церква в Африці рішуче протестуватиме проти всілякого бунту проти вчення Ісуса і Учительського уряду», – говорить у своїй найновішій книжці кардинал Роберт Сара.