Кардинал Шенборн: молодь, перш за все, прагне створити стабільну сім’ю
  • Суб, 01/06/2013 - 20:25

У своєму коментарі австрійському виданню «Heute» Архиєпископ Віденський кардинал Крістоф Шенборн наголосив, що в часі економічної кризи усе більше людей, а особливо молодь, стають свідомим старої мудрості, що сім’я – це найпевніша клітина суспільства.

 

«Сьогодні через економічну кризу, безробіття серед молоді, падіння народжуваності в Європі порушено міжгенераційні відносини. Сьогодні ми говоримо про «молодь без перспективи»… Вже сьогодні європейська молодь ставить перед собою питання: Хто буде піклуватися про мене, коли одного дня я зістаріюсь і буду хворим? Чи буде держава мати можливість піклуватися про мене?... В родинах, де особа є частиною великої родини, безробіття не є настільки великою катастрофою, як у випадку коли особа є самотньою і вимушена вдаватись до виключно державних органів допомоги.» - коментує кардинал сучасну ситуацію європейської молоді.

 

Саме тому, на думку віденського кардинала, зростає кількість тих, хто знову починає цінувати традиційну сім’ю і великі родини, як єдине місце прихистку і стабільності.

За матеріалами www.heute.at