Кардинал Шенборн: у Ватикані зараз багато сміються
  • Чтв, 21/03/2013 - 21:35

 Архиєпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн, який у середу вранці прибув до столиці Австрії після участі в конклаві, в інтерв'ю радіо "Stephansdom" і агентству "Kathpress" зізнався, що був дуже вражений особистістю Папи Франциска. Це людина з великим співчуттям, він культурний і начитаний, уважно слухає і, перш за все, є людиною з гарним почуттям гумору, так окреслив кардинал нового Понтифіка, тому "у Ватикані зараз багато сміються", – пожартував він. Архиєпископ Відня проживав у Ватиканському Будинку св. Марти, де розташована тимчасова резиденція Папи, і тому постійно зустрічався з ним.

Весь Рим в останні дні жив в атмосфері радості, поділився кардинал. Люди відчували, що "новий Папа – це просто пастир". Кардинал Шенборн був вражений проповіддю Франциска на інавгураційній Літургії у вівторок. Понтифік говорив про захист бідних, створінь, сім'ї та світу і поставив у приклад св. Йосипа.

Архиєпископ Відня перебував у Римі з 26 лютого, де спочатку брав участь у прощальних заходах Бенедикта XVI, а потім у Конклаві.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va