Кардинал-Святий Миколай в Україні – голос совісті цілої нації
  • Нед, 26/10/2014 - 20:25

Під заголовком «Santa Claus cardinal in Ukraine serves as conscience of the nation» відомий католицький інтернет-ресурс «Crux» - своєрідне інтернет-продовження популярного часопису з тією самою назвою, опублікував статтю про ту суспільну роль, яку в Україні відіграє Блаженніший Любомир кардинал Гузар.

На переконання автора статті Інес Сан Мартін кардинал Гузар уже став в Україні голосом совісті цілої нації. Автору статті постать кардинала надзвичайно нагадує Святого Миколая – пухнаста біла борода, привітливість і підтяжки. «Емерит з 2011 року, проте він, як і раніше вважається найбільш шанованим інтелігентом країни. Його присутність на Майдані в Києві у листопаді минулого року, була багатьма сприйнятою, як благословення» - пише автор «Crux».

Сьогодні кардинал Гузар не перестає нагадувати українському суспільству про те, що політичні, економічні та суспільні негаразди в Україні є прямим наслідком її радянського спадку. Але в очах кардинала Листопадова революція стала поворотним пунктом в українській історії.

«Crux» інформує своїх читачів, що кардинал Гузар вважає, що успіх реформ в Україні багато в чому залежить від єдності церков у підтримці цих реформ. У цьому він великі надії покладає на Всеукраїнську раду Церков та релігійних організацій.