Кардинал Таґал: позасудові вбивства і аборти це дві сторони тієї самої медалі
  • Срд, 31/08/2016 - 13:22

Архиєпископ філіппінської столиці Маніли кардинал Луїс Антоніо Таґл в чергове гостро засудив позасудові вбивства, які вчиняє філіппінська влада у боротьбі проти торгівлі наркотиками. Кардинал зауважив, що позасудові вбивства та аборти це дві сторони тієї самої медалі, повідомляє агенція «AsiaNews».

Архиєпископ Маніли зауважив, що в ході передвиборчої кампанії теперішній президент Філіппін обіцяв нульову толерантність до наркотиків і наркоторговців, але насправді усе це вилилось у масове вбивство людей тільки на основі однієї лише підозри, що вони можливо причетні до торгівлі наркотиками. Вже зараз кількість жертв цього беззаконня філіппінської влади сягнула більш як 2 тис.. Деякі групи громадянського суспільства твердять, що насправді кількість жертв у два рази більша.

Кардинал Таґал зазначив, що Церква шанує людське життя від моменту його зачаття аж до природньої смерті. Позасудові вбивства, говорить кардинал, не оправдовують боротьбу з іншим страшним злом – руйнуванням людського життя через наркотики. І позасудові вбивства, і виробництво та торгівля наркотиками, і аборт – усе це  походить з презирства до людського життя, вважає Архиєпископ Маніли.