Кардинал Тарчізіо Бертоне застеріг майбутніх папських дипломатів від рутини
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

Кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне нагадав про ризики, що існують в житті папського дипломата, серед яких: байдужість, рутина і формалізм. Він підкреслив, що представники Святого Престолу не мають на це права.

 

17 січня єрарх очолив урочистість в Папській церковній Академії, яка готує майбутніх дипломатів Святого Престолу,. Кардинал нагадав студентам про важливість не втратити розуміння суті місії дипломатичного посланця. "Якщо ми зможемо віддавати хвалу Богові, остаточно поставивши на перше місце в нашому житті віру, тоді станемо справжніми будівничими миру, в середовищах життя і служіння, в церковних і міжнародних відносинах", - підкреслив кардинал Бертоне. Він зазначив, що учням Академії потрібно добре розуміти дійсність і боротися з природними слабкостями, щоб набути досвіду для гідного несення обов'язку.

 

Кардинал Держсекретар вважає, що особливістю папського дипломата повинна стати любов до людей всіх народів і національностей, а також здатність будувати з ними братерські відносини і зв’язки співпраці та миру. Саме виховання в собі людських якостей, за словами єрарха, допоможе майбутнім папським дипломатом подолати складності їхнього служіння.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va