Кардинал Тарксон: католик в політиці - для євангелізації соціального порядку
  • Птн, 10/01/2014 - 00:32

Дослідження, соціальна діяльність та освіта - ці три елементи повинні бути метою католицьких університетів, щоб виховати політиків, здатних євангелізувати світ,– наголосив кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et pax". Ватиканський кардинал виступив під час відкриття національної конференції Асоціації католицьких університетів Філіппін 9 січня 2014 року. Він ознайомив учасників форуму з доповіддю на тему "Виховання католиків, задіяних у політиці - місія католицьких університетів".

За словами кардинала, дослідницька діяльність католицьких вищих навчальних закладів "має бути присвячена методам вирішення проблем, які загрожують мирному співіснуванню і людському благополуччю". Головним принципом, на його думку, повинен залишатися "пошук істини", завдяки якому "можна так відчитувати та інтерпретувати реальність, щоб бачити потребу в соціальній справедливості в конкретних ситуаціях".

Соціальну діяльність католицьких університетів кардинал Тарксон назвав актом відповідальності перед суспільствами. Університети - це прекрасні місця для діалогу, в яких зустріч різних поглядів та інтересів може сприяти загальному добру. Крім того, на думку кардинала, тут можна "виховувати добрих католиків, які стануть прекрасними політиками".

Місія католицьких університетів, за словами кардинала - "навчити мислити критично і розважливо", "всупереч логіці ринку", пам'ятаючи про потреби бідних. Бути католицьким політиком, на думку кардинала Тарксона, означає "бути представником Євангелія в світі і євангелізувати соціальний порядок, на зразок закваски".

За матеріалами http:// be.radiovaticana.va/