Кардинал Тарксон про покликання бізнес-лідера
  • Втр, 25/12/2012 - 19:52

"Віра оживляє справедливість" – така назва конференції, організованої регіональною Радою Справедливості і Миру в італійському регіоні Валле-д'Аоста. У конференції взяв участь глава Папської ради "Справедливість і Мир" кардинал Пітер Тарксон. Як повідомляє Радіо Ватикану, він говорив про доктринальні основи католицької активності у вирішенні соціальних проблем. Контекстом зустрічі було дослідити виклики Церкви, котрі стосуються нинішньої економічної кризи.

 

Кардинал Тарксон звернув увагу на зростаюче зацікавлення Церкви середовищем підприємців. Свідченням цього є нещодавній випуск видання "Покликання бізнес-лідера", яке є допомогою у формуванні способу життя і праці католицького підприємця згідно з релігійними й етичними переконаннями, які він сповідує. Це не означає, що Церква має намір запропонувати конкретні технічні рішення з економіки та фінансів. Йдеться про те, що у цій сфері, навіть в період стагнації, не варто забувати про обов'язки братерства всіх людей з його логікою безоплатності і дарування. Документ "Покликання бізнес-лідера" таким чином є своєрідним довідником соціальної доктрини Церкви, що виходить з позитивного сприйняття підприємництва як співпраці з Богом у справі сотворення.

 

Методологія цього католицького бізнес-довідника заснована на відомій схемі "бачити – оцінювати – діяти". Документ вказує на можливості і загрози, пов’язані, наприклад, з глобалізацією, розвитком технологій або культурними змінами. Крім того, він нагадує про цілі та засоби бізнесу з посиланням на загальне благо, відповідальність, солідарність та субсидіарність. При цьому також звертається увага на необхідність застосовувати єдині етичні критерії в своєму особистому і професійному житті. Глава Папської ради "Справедливість і Мир" висловив надію, що видання викличе інтерес у академічних колах та бізнес-середовищі.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va