Кардинал Тонґ: Ватикан і Китай досягнули згоди щодо призначення єпископів
  • Птн, 10/02/2017 - 11:40

Китай і Ватикан досягнули консенсусу щодо призначення єпископів, що призведе до вирішення інших спірних питань, повідомив кардинал Джон Тонґ з Гонконгу.

«Від тепер не буде кризи поділів між відкритими і підпільними спільнотами Церкви Китаю», – сказав кардинал. – «Навпаки, ці дві спільноти будуть поступово рухатись в напрямку примирення і спільності в питаннях закону, душпастирської опіки і взаємовідносин. Церква Китаю працюватиме разом заради проголошення радісної звістки Ісуса на китайському ґрунті».

Як інформує Catholic Herald, в листі, опублікованому в четвер 9 лютого, кардинал Тонґ зазначив, що Китай і Ватикан мають різні інтереси, тому ставитимуть пріоритети в проблемах, що залишились, по-різному.

«Уряд Китаю турбують проблеми політичного рівня, в той час як Апостольська Столиця ставить пріоритет на проблеми релігійного і пастирського рівня», – зазначає кардинал.

Дипломатичні відносини між Ватиканом і Китаєм були встановлені в 1951 році. Однак від 1980 року перемовини між державами періодично зривались. Від 2014 року було знову відновлено формальний діалог.