Кардинал Тонг застерігає від гей пропаганди в Гонконзі
  • Втр, 10/11/2015 - 13:32

За словами кардинала Джона Тонга, «під приводом сприяння рівності та боротьби з дискримінацією» в Гонконзі намагаються впровадити законодавство, яке б визнавало гомо-шлюби. У листі, зачитаному у всіх церквах Гонконгу, місцевий ординарій зазначає, що останніми роками з'явилися в суспільному житті та політиці групи, які визнають крайній індивідуалізм і лібералізм, які схильні до зрівняння гомосексуальних зв’язків з шлюбом між чоловіком і жінкою. Подібні постулати загрожують зруйнувати основи сім'ї і суспільства.

Кардинал Тонг навів як приклад таких тенденцій дві події, які відбулися останнім часом у цій китайській метрополії. Два дні тому там провели гей-парад, а раніше в одному з місцевих університетів відбулася конференція на тему «любовних технік», під час якої продемонстрували використання різних еротичних гаджетів.

Тому єпископ Гонконгу закликає вірян, щоб своїм життя свідчили вчення Церкви про шлюб та сім'ю, що підтверджено на недавньому Синоді. Він також настійно закликає, щоб при виборах до місцевого парламенту, які мають відбутися там 22 листопада, католики дослідили, яким є погляд кандидатів на справу легалізації гомо-шлюбів.