Кардинал Торан: невихованість - причина міжрелігійних конфліктів
  • Суб, 03/08/2013 - 09:35

Кардинал Жан- Луї Торан, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу, підкреслив, що Папа Франциск хотів продемонструвати свою особливу повагу до мусульман, привітавши їх із закінченням місяця Рамадан особисто. Кардинал розповів, що ще будучи архиєпископом Буенос-Айреса, Хорхе Маріо Бергольйо направив одного священика зі своєї єпархії в Каїр, щоб той добре вивчив арабську мову і допомагав у діалозі з ісламом. Кардинал Торан з жалем зазначив, що незважаючи на інтенсивний діалог між християнами і мусульманами, на сьогоднішній день досягнуто невеликих результатів, які не затверджені на рівні права або нормативних документів. Тому, на його думку, необхідно продовжувати поглиблювати взаємне знайомство, а також навчання повазі, яке має відбуватися через школу, університети, взаємній довірі і дружбі.

За словами кардинала Торана, Папа глибоко усвідомлює труднощі, які існують у відносинах між ісламом і християнством і не є в цих питаннях "наївним". Він пам'ятає про християн, які страждають в мусульманських країнах, але в той же час усвідомлює, що багато мусульман стали об'єктом дискримінації в Європі.

Кардинал вважає, що у фундаменті багатьох проблем між представниками обидвох релігій знаходиться неосвіченість і невихованість, тому ці сфери мають бути пріоритетними.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va