Кардинал Торан про майбутнього Папу
  • Втр, 19/02/2013 - 18:06

Папа віку 65-70 років, у добрій фізичній формі, відкритий на діалог з культурами і релігіями – такий портрет ідеального наступника Бенедикта XVI накреслив французький кардинал Жан-Луї Торан, який після конклаву оголосить вірним : "Habemus papam".

Глава Папської Ради у справах міжрелігійного діалогу сказав порталові Vatican Insider, що майбутній Папа повинен, перш за все, продовжувати навчання Бенедикта XVI. Крім  того, його наступник повинен провести реформу Римської Курії таким чином, щоб краще координувати прийняті нею рішення. За словами кардинала, зміни в Курії планував провести ще Бенедикт XVI, але машина цієї інституції є гігантська, і на її реформу треба багато часу. «Може, для цього був би потрібний Папа молодший і повний енергії » – зауважив французький єрарх. Кардинал додав, що майбутній Папа повинен мати «чесноту надії», таку потрібну в теперішні часи.

Протодиякон оцінив, що Йосиф Ратцінгер, обраний на конклаві 2005 року, мусив зробити велике психологічне зусилля, щоб стати перед великим натовпом вірних. Його рішення про зречення кардинал інтерпретує як доказ надзвичайної внутрішньої сили. «Перенестись з Петрової Столиці до майже пустельного усамітнення передбачає інтенсивне внутрішнє життя» – оцінив французький кардинал рішення Папи.

За матеріалами: wiara.pl