Кардинал Торан: слова Папи Бенедикта ХVІ стосовно ісламу були пророчими
  • Суб, 12/11/2016 - 17:21

Кардинал Жан Луї Торан – Глава Папської ради з питань міжрелігійного діалогу взяв участь у засідання Конференції католицьких єпископів Франції, яке 8 листопада цього року відбулось у Люрді. Після цього засідання кардинал Торан дав перс-конференції, повідомляє «La Croix».

Говорячи про стосунки Церкви та ісламу Глава Папської ради з питань міжрелігійного діалогу сказав, що християнство та іслам приречені на діалог.  

Однак кардинал зазначив одну сутнісну різницю між християнством та ісламом: «Іслам і християнство – дві релігії із універсальним посланням і тому цілком природньо, що між ними виникають непорозуміння. Але різниця в тому, що ми пропонуємо, а вони накидають». Саме у цьому контексті стає цілком зрозумілий, на думку кардинала, пророчий характер Реґенсбурзької промови Папи Бенедикта ХVІ у 2006р..

Свого часу промова Папи Бенедикта ХVІ в Реґенсбуррському Університеті викликала протести в ісламському світі, оскільки Папа звернув увагу на те, що вже від самих початків іслам поширювався через насильницьке накидання завойованим народам.