Кардинал Торан відкрив невідомі факти понтифікату Бенедикта XVI
  • Втр, 23/04/2013 - 14:30

Бенедикт XVI був одним з небагатьох, якщо не єдиним в історії Папою, який регулярно користувався Ватиканською бібліотекою. Цей невідомий факт з життя Папи-емерита розкрив кардинал Жан-Луї Торан, який 13 березня 2013 року виголосив формулу Habemus Papam.

Кардинал Торан перш, ніж стати головою Папської Ради з міжрелігійного діалогу, обіймав посаду бібліотекаря і Архіваріуса Святої Римської Церкви. Саме в той час він і пізнав Папу Ратцінгера як одного з читачів ватиканських книгосховищ, повідомляє katolik.ru.

«Прошу зауважити, що своєю новою резиденцією у Ватикані він вибрав монастир, який знаходитися недалеко від Ватиканської Бібліотеки. Можливо, ви туди вже заглядали», - зазначив кардинал Торан.

«Це дійсно великий Папа і великий богослов, але, перш за все, він людина Божа. Нарівні з богословськими постулатами, джерелом його наук і проповідей так само був і духовний досвід. Я сподіваюся, що Великий Бог дасть йому достатньо сил, для того, щоб він міг і надалі писати, бо знаю, що йому є що нам сказати. У ньому присутнє глибоке бажання поділитися не тільки знаннями, але і духовним досвідом. У цьому випадку він постає перед нами як людина Традиції, людина не просто зберігає в собі знання, а й ділиться ними з іншими людьми», - сказав кардинал Жан-Луї Торан.

Жан-Луї Торан – той самий кардинал, який 13 березня 2013 року виголосив Habemus Papam - ​​формулу урочистого сповіщення про обрання нового Римського Архієрея. На кардинальській консисторії 21 лютого 2011 року Папа Римський Бенедикт XVI удостоїв Жана-Луї Торана бути кардиналом-протодияконом Святої Римської церкви, привілеєм якого є, зокрема, виголошувати цю формулу.

Джерело: Католицький медіа-центр