Кардинал Уелле: Америка - ворота для місій
  • Птн, 08/02/2013 - 00:00

 "Америка - відкриті ворота для місій" - так назвав своє послання на Іспаноамериканський день, кардинал Марк Уелле, голова Папської Комісії у справах Латинської Америки.

 

Захід традиційно пройде в єпархіях Іспанії 3 березня з метою сприяння солідарності, єдності і євангелізаційної співпраці серед  іспаномовних народів. Головну увагу кардинал Уелле звернув на те, що особливо в контексті відзначення Року Віри важливим є "покликання до місіонерської діяльності". Він зазначив, що "місіонерський імпульс завжди був, є і буде найкращим індикатором життєздатності віри Церкви та її християнських громад". Єрарх підкреслив, що більше 50% католиків з усього світу проживає на території Латинської Америки - це є свідченням того, що віра, через численних священиків, монахів, монахинь і мирян аж до сьогоднішнього дня несеться сюди завдяки місіонерській діяльності. "Христини не можуть тримати тільки для себе цей прекрасний життєвий досвід, але повинні поділитися ним з ближніми", - зазначив кардинал.

 

Перед лицем існуючих труднощів, пов'язаних з поширеною бідністю, маргіналізацією, гедоністичною і релятивістською культурою єрарх закликав до "пастирського навернення" як окремих місіонерів, так і цілі церковні структури.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va