Кардинал Уелле: Бенедикт XVI як теолог може ще нас здивувати
  • Срд, 14/02/2018 - 12:31

"Бенедикт XVI ніколи не переставав бути теологом. Я думаю, що з огляду на це можемо очікувати ще сюрпризів, для збудування Церкви", – сказав кардинал Марк Уелле, префект Конгрегації у справах єпископів.

Цими днями Церква пригадує доленосну подію п’ятилітньої давності. Консисторію, під час якої Папа Бенедикт XVI повідомив Церкві про свої наміри, і наступну за цим відмову від Петрового служіння (28 лютого 2013 р.). Кардинал Уелле є частим гостем папи-емерита. Він запевняє, що папа залишається таким же, яким ми раніше його знали. Він і надалі відзначається простотою, автентичністю, делікатністю, ясністю розуму, співчуттям і надією. Канадський єрарх також не приховує свого захоплення тим, як Бенедикт XVI нині супроводжує Церкву.

"Супроводжує делікатно. Це молитовна присутність, яка змушує нас усвідомити, що цей Папа не зник назовсім, так ніби він вже помер. Він все ще тут і досі звершує певне єпископське, папське служіння (заступницька молитва, солідарність), з повною делікатністю, утримуючись від будь-якого втручання, котре могло б поставити під сумнів те, що робить його наступник. Хоча можна собі уявити, що й він сам ставив собі запитання, був здивований... Однак, у всьому цьому можна захоплюватися його розсудливістю і делікатністю, погожістю духа, а також присутністю: сповненою любові, доброзичливості й молитви", – розповів Радіо Ватикану кардинал Уелле.