Кардинал викрив близько 40 священиків-ґеїв
  • Срд, 07/03/2018 - 14:47

Архиєпархія Неаполю скерувала до Ватикану досьє на 1200 сторінок, в якому йдеться про використання чоловічого гей-ескорту 40 священиками та семінаристами в Італії. Це досьє архиєпархія отримала від працівника італійської служби гей-ескорту на ім’я Франческо Маньякапре.

У заяві на вебсторінці Архиєпархії Неаполю кардинал Кресенціо Сепе зазначає, що жоден із ідентифікованих священиків не працює в Неаполі. Однак він вирішив передати досьє з доказами до Ватикану, оскільки «залишається важкість випадків, за які винуватці повинні заплатити ціну, а також покаятись за нанесену шкоду».

Досьє, що містить переписки в WhatsApp та інші докази, склав Франческо Маньякапре. Італійським ЗМІ він сказав, що видав священиків через те, що більше не міг терпіти їхнє лицемірство.

Жодного із 34 священиків та шести семінаристів не звинувачують у сексуальних відносинах з неповнолітніми, зазначається у заяві архиєпархії.- «Йдеться про гріхи, а не про злочини».

Це найсвіжіший секс-скандал, що сколихнув Церкву Італії та Ватикан, інформує Catholic Herald.

Минулого місяця ватиканський суддя визнав себе винним в Римському трибуналі, зізнаючись, що на його комп’ютері було порно за участю дітей. Поліція затримала його тоді, коли він намагався спокусити 18-річного хлопця. Монс. П’єтро Амента був суддею Римської Роти, трибуналу, що слухає справи уневажнення шлюбів, а також консультантом різних ватиканських конгрегацій. Він звільнився зі своїх посад після звинувачень в судді.