Кардинал Віллем Ейк попросив Папу написати енцикліку проти ґендерної теорії
  • Птн, 18/11/2022 - 16:06

Примас Нідерландів попросив Апостольську Столицю видати енцикліку, в якій буде офіційно відкинута помилкова антропологія, що лежить в основі ґендерної теорії. Кардинал Віллем Ейк розмовляв про це з Папою під час минулотижневого візиту ad limina голландських єпископів. Формальну заяву у цій справі він подав до Дикастерії у справах мирян, родини та життя.

Митрополит Утрехту наголосив, що ґендерна теорія сьогодні просувається у всякого виду організаціях, їй піддаються також і віруючі люди, а Церква досі не висловилась у вичерпний спосіб на цю тему. Як він зазначив, навіть батьки-католики, яким ніхто не пояснив християнську позицію, схильні вважати, що їхні діти повинні самі вибрати свою стать.

Теорію ґендер засудив Папа Бенедикт XVI у промові до Римської Курії в грудні 2012 року. Папа Франциск спорадично висловлювався на цю тему. Найбільш однозначно від висловився про це питання у книзі-інтерв’ю з о. Луїджі Марія Епікоко. Там Франциск називає гендер одним із основних проявів зла в сучасному світі. Він є нападом на відмінність, на креативність Бога, який хотів створити людину як чоловіка і жінку. Папа також застеріг від підступного накидання цієї ідеології в освіті, ЗМІ і культурі.