Кардинал Вінсент Ніколс запрошує вірних на Євхаристійний Конгрес
  • Пон, 23/07/2018 - 22:59

Архиєпископ Вестмінстерський кардинал Вінсент Ніколс запрошує католиків взяти участь у Національному Євхаристійному Паломництві та Конгресі під назвою «Adoremus», що проходитиме в Ліверпулі від 7 до 9 вересня 2018 року. Попередній Національний Євхаристійний Конгрес в Англії відбувся в Бірмінґемі 2005 року, проголошеного Папою Іваном Павлом ІІ Роком Пресвятої Євхаристії. 

Неоцінений скарб

У статті, опублікованій у великобританському католицькому тижневику «The Catholic Herald», кардинал Вінсент Ніколс зазначає, що «дні Євхаристійного Конгресу стануть моментом особливої благодаті для Католицької Церкви в Англії та Уельсі», та закликає усіх приєднатися до цього великого свята Євхаристії. «Євхаристія, – пише він, – провадить нас до серця нашої віри. Богослужіння та процесії конгресу збагатять цю віру і нашу любов до Господа. Вони стануть важливими моментами, під час яких ми можемо виражати любов до Христа, Який, силою Святого Духа, забажав завжди перебувати з нами в дорогоцінному Таїнстві».

На своїх веб-порталах католицькі єпископи Англії та Уельсу зазначають, що Євхаристійні Конгреси «сприяють усвідомленню центрального місця Євхаристії в житті та місії Церкви».

Програма конгресу

Під час першого дня конгресу відбудеться богословський симпозіум, що включатиме семінари про Пресвяту Євхаристію для парафіяльних катехитів (особливо для тих, хто займається приготуванням до першого Причастя), викладачів релігії, капеланів лікарень і в’язниць, семінарійних спільнот та надзвичайних розподілювачів Євхаристії.

На другий день конгресу до «Echo Arena» в Ліверпулі прибуде понад 10 тисяч паломників, де вони матимуть змогу побачити шестигодинну духовну концертну програму, по завершенні якої відбудеться Свята Меса та Адорація Пресвятої Євхаристії. Як зазначає кардинал Ніколс, «ми повинні постійно споглядати Ісуса в Євхаристії. У Ліверпулі ми намагатимемось глибше усвідомити цей чудовий дар. Ми молитимемося серцем і розумом».

У неділю, що буде завершальним днем Євхаристійного Конгресу, його учасники візьмуть участь у Святих Месах та в урочистій процесії вулицями міста.

Архиєпископ Вестмінстерський зазначає, що організатори конгресу очікують велику кількість учасників. «Приходьте, якщо зможете, – запрошує він. – А якщо ви залишаєтесь вдома, то приєднуйтесь до паломництва в Ліверпулі духом і молитвою».