Кардинал закликав Європарламент голосно говорити про переслідування християн в Нігерії
  • Чтв, 25/04/2013 - 23:27

На форумі Комісії Закордонних Справ Європарламенту виступив кардинал Джон Олорунфемі Онайєкан, Архиєпископ Абудзи в Нігерії. Він розповів про систематичне порушення прав людини в Нігерії та закликав щось робити для їх оборони.

 

70 мільйонів християн проживають у центрі та на півдні Нігерії, а північ країни заселена мусульманами. У результаті бойових атак ісламістів за останні місяці загинуло понад 250 осіб, а 100 тисячам християн довелось рятуватися втечею на південь країни. Лише в березні ісламська секта Боко Харам знищила 50 з 52 католицьких церков у єпархії Майдугурі. У квітні під час сутичок мусульман з урядовими силами на півночі країни загинуло принаймні 200 осіб. Нігерія має дві основні проблеми: корупцію і відсутність безпеки через постійні етнічні суперечки, які набирають форми релігійної війни проти християн.

 

Очевидне погіршення ситуації християн наступило із прийняттям у кількох північних штатах ісламських законів шаріату,  яке реалізувалось із порушенням конституції. Першою мішенню атак мусульман стала Католицька Церква.
Кардинал закликав послів Європарламенту: «Я хотів би, щоб ви про це головно говорили. Допомагайте нам у покращенні якості керування в Нігерії. Щоб ми мали добре, розсудливе керівництво, яке діятиме для добра всіх людей в Нігерії. Тоді і християни також почуватимуться безпечніше».

 

За матеріалами: wiara.pl