Кардинал закликав відмовляти у Св. Причасті політикам, що підтримують аборти
  • Птн, 08/02/2013 - 00:00

Легалізація абортів у Ірландії призведе до створення «культури смерті», – застерігає кардинал Реймонд Бьорк, префект Верховного трибуналу Апостольської сигнатури.

В розмові із виданням «Catholic Voice» ватиканський «міністр справедливості» визнав, що боїться за долю Ірландії та заохочує єпископів цієї країни відповідно до канонічного права відмовляти проабортивним політикам в уділенні Святого Причастя. Кардинал нагадав, що священики можуть дисциплінувати політиків, які підтримують закон, що дозволяє вбивати ненароджених дітей. «Тим, хто вперто перебуває в стані важкого гріха, не можна дозволяти приступати до Святого Причастя. Без сумніву, аборт є одним із найважчих очевидних гріхів», – зазначив кардинал Бьорк, нагадуючи про зміст канону 915 із Кодексу канонічного права.

«Доки політик-католик підтримує законодавство, що заохочує до абортів чи іншого зла, їм слід відмовляти в Святому Причасті», – додав кардинал і зазначив, що єпархіальні єпископи повинні «чітко навчати у цій справі» та заохочувати своїх священиків, щоб дбали про дотримання церковної дисципліни.

Після розголошення в головних ЗМІ Ірландії випадку смерті Савіти Халаппанавар, якій лікарня відмовила у проведенні аборту, міністр здоров’я Ірландії, др. Джеймс Рейлі оголосив про приготування законодавчих правил, що допускатимуть аборти. На знак протесту проти планів легалізувати аборти в Ірландії в січні цього року в столиці країни відбулася маніфестація, в якій взяло участь понад 25 тисяч осіб.

За матеріалами wiara.pl