Кардинала Темпесту пограбували у Ріо-де-Жанейро
  • Срд, 17/09/2014 - 13:36

У понеділок,15 вересня, ввечері на митрополита Ріо-де-Жанейро кардинала Орані Джоа Темпесту напали троє озброєних грабіжників. Пограбування сталося, коли кардинал вийшов з резиденції в Сумаре, щоб машиною дістатися до єпархіальної курії в Ріо-де-Жанейро.

Двоє з нападників приставили до голови кардинала пістолет, зняли  з нього перстень і хрест. Трофеями злочинців стали також фотокамера, рюкзак, куртка водія і ряса. У машині з митрополитом Ріо-де-Жанейро були також єпископи, фотограф, клерик і водій. На щастя, під час пограбування ніхто не постраждав.

«Бандити заблокували автомобіль кардинала. На питання, чи хрест і перстень кардинала золоті, кардинал відповів, що ні, але віддав їх бандитам», – розповів прес-секретар єпископські курії в Ріо-де-Жанейро про подробиці нападу.

Бандити також хотіли забрати автомобіль кардинала, однак, один з нападників зрозумів, що грабує кардинала і навіть вибачився за напад, тому машини вже не брали.

Після пограбування кардинал, як було заплановано, поїхав брати участь у дискусії на радіо «Catedral», а поліцейські через кілька годин знайшли усі вкрадені речі, які нападники залишили на вулиці, за винятком фотокамери.