Кардинали Берк і Брандмюллер до учасників зустрічі у Ватикані про зловживання: «Ви також мовчатимете?»
  • Срд, 20/02/2019 - 13:02

Кардинали Раймонд Берк і Вальтер Брандмюллер, двоє з чотирьох кардиналів-авторів dubia, що залишились в живих, написали відкритого листа до глав єпископських конференцій з усього світу, що є учасниками зустрічі у Ватикані, присвяченій сексуальним зловживанням.

«Чума гомосексуальної політики поширилась по всій Церкві», - пишуть вони,- «її поширюють організовані мережі і захищають атмосфера співучасті та змови мовчання».

Однак церковна єрархія воліє ігнорувати цей факт і кладе провину на «клерикалізм» як корінну причину кризи зловживання. Кардинали Брандмюллер і Берк виступають проти такого підходу, пишучи:

«Однак перша і головна провина духовенства не полягає у зловживанні владою, але в тому, що вони відійшли від істини Євангелія. Публічне заперечення, словами чи вчинками, божественного і природного закону є в корені того зла, що розбещує певні кола у Церкві».

В коментарі для LifeSiteNews кардинал Берк пояснив які надії вони покладають на цей лист: «Враховуючи незаперечний стан замішання і помилок в Церкві щодо найбільш основоположних моральних питань, пастирі душ повинні підносити свої голоси, щоб захистити вчення Христа і Його Церкви». «Мовчання – це співпраця із постійно зростаючим замішанням і поділами, що завдають серйозної шкоди багатьом душам», - продовжив він.

Нагадуючи те, що на їхнє звернення dubia – опубліковане ще в 2016 році на тему папського документу «Amoris Laetitia» - вони так і не отримали відповіді від Папи Франциска, кардинали тепер запитують учасників Зустрічі на тему зловживань: «Перед обличчям цієї ситуації кардинали і єпископи мовчать. Чи ви також мовчатимете на зустрічі, яку скликають у Ватикані на 21 лютого?»

Оскільки мовчання стосовно dubia тепер є «частиною більш загальної кризи Віри», кардинали просять, щоб було розглянуто питання замовчування реальної проблеми кризи сексуального зловживання духовенства. Вони пишуть: «Тому ми заохочуємо вас піднести свій голос, щоб оберігати та проголошувати цілісність доктрини Церкви».