Кардинали Мюллер та Берк дорікнули німецьким єпископам за благословення одностатевих пар
  • Пон, 20/03/2023 - 10:13

Єпископи, які підтримали тези німецького Синодального Шляху, що суперечать правдам віри, повинні бути усунені зі своїх урядів, якщо самі не навернуться і не приймуть католицького вчення – про це говорив у телевізійній програмі кардинал Герхард Мюллер. Разом з американським кардиналом Раймондом Берком він брав участь у програмі WTN „The World Over with Raymond Arroyo”.

«Повинен бути процес, повинні бути покарані і їх слід усунути з уряду, якщо самі не навернуться і не приймуть католицьку доктрину», - сказав колишній префект Конгрегації науки віри. – «Дуже сумно, що більшість німецьких єпископів чітко голосували проти об’явленої доктрини і об’явленої віри Католицької Церкви й усієї нашої християнської думки, проти Біблії, слова Божого, що міститься у Святому Письмі та апостольській традиції, а також у визначеному вченні Католицької Церкви,- додав кардинал.  На його думку, миряни та єпископи, які підтримали ці постанови на німецькому синодальному шляху, є «під впливом ідеології ЛГБТ та ідеології woke, що є матеріалістичною та нігілістською».

Слід пояснити, що згадана ідеологія «woke» будується на переконанні у власному просвітленні і пробудженні. Особи, які її визнають, стверджують, що пізнали найкращий метод переміни світу на краще, і, напротивагу до решти суспільства, переконані, що знають як слід боротись за «суспільну справедливість» у широкому понятті (тобто промоцію расизму, неомарксизму і ЛГБТ). Вони охоче усюди, де можливо, вишукують хоча б найменші прояви дискримінації чи сексизму і т.д. і є схильними перекручувати ситуацію так, щоб усіма можливостями віднайти «насильство».

Кардинал Мюллер назвав богохульством уділення від імені Церкви благословення для пар, що живуть у гріху, і нагадав, що всі форми сексуальної активності поза важним подружжям, є гріхом і не можуть бути благословенними. Колишній префект Конгрегації науки віри нагадав, що Святе Письмо чітко вказує, що подружжям є лише зв‘язок між чоловіком і жінкою, відкритий на прийняття потомства.

Також і колишній префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури, кардинал Раймонд Берк, закликав Апостольську Столицю накласти санкції на єпископів, які голосували за благословення гомосексуальних зв‘язків. Він нагадав, що Канон 1364 Кодексу канонічного права стверджує, що відступник від віри - єретик чи схизматик - підлягає екскомуніці, що зобов‘язує силою самого права, оскільки це гріхи проти самого Христа і найважливішої природи.

Він зазначив, що постулати, які звіщає німецький Синодальний Шлях, трактують Церкву як свого роду людську агенцію, майже як урядову організацію, якою маніпулюють для того, щоб підтримувати певні програми і певну діяльність. І тому не можна бути байдужим. Він відкинув закиди, начебто критики німців також виступали проти Папи.

«Ми любимо Папу і намагаємось допомагати йому у вершенні його місії, натомість ті люди, які просто ігнорують те, що до них говорить Рим, що каже їм Петрова Столиця, показують, що не мають до нього поваги, насправді будучи ворогами Папи. Думаю, що зрозуміло, що кожна адекватна особа може це сприйняти»,- сказав кардинал Берк. Він додав, що Папа Франциск дуже чітко і відповідно до вчення Церкви висловлюється стосовно цих питань.