Кардинали все ще не визначили дату початку Конклаву
  • Срд, 06/03/2013 - 15:19

На початку четвертого загального зібрання Колегії Кардиналів у приготуванні до Конклаву, що відбулося 6 березня 2013 р. вранці, склали присягу ще чотири кардинали, між якими було три виборці. Таким чином, ще не прибули до Риму 2 кардинали-виборці. Про це від час брифінгу, що відбувся після закінчення зібрання, повідомив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру.

Речник Апостольської Столиці також розповів, що кардинал Содано, Декан Колегії Кардиналів, склав побажання тим кардиналам, які цими днями відзначили чи відзначатимуть день народження. Далі відбулися виступи кардиналів. Цього разу слово взяли 18 кардиналів, а загалом, під час чотирьох зібрань, – 51. Серед обговорюваних тем – Церква в сучасному світі, необхідність та вимоги нової євангелізації, Апостольська Столиця та стосунки з єпископатами, очікування та профіль майбутнього Папи, відповідно до потреб Церкви сьогодення.

У четвер, 7 березня, згідно з рішенням Колегії, відбудуться два загальних зібрання, вранці та після обіду. Ще не вирішено про дату початку Конклаву.

Джерело: Радіо Ватикан