Кардинали з групи для реформування Римської Курії про свої завдання
  • Втр, 16/04/2013 - 02:36
Кардинали з групи для реформування Римської Курії про свої завдання

Міжконтинентальна група кардиналів, яку 13 квітня створив Папа для реформи Римської Курії, збереться у Ватикані через пів року, 1-3 жовтня. Її члени роздумують над поставленими завданнями, для цього передбачають постійне спілкування з Папою і між собою.

Австралійський кардинал Джордж Пелл вважає, що Папа точно подбає про підсилення дисципліни. Єрарх зауважив також, що в Курії зараз працює багато добрих людей, але також визнає, що там відбулись певні нещасні випадки.
Чілійський кардинал Франсіско Хав’єр Еррасуріс Осса звернув увагу на те, що 40 куріальних єпископів є європейцями, а лише декілька походить з інших частин світу, тому необхідно зробити Курію більш міжнародною. 

Єпископ Марчелло Семераро з Альбано (Італія) – виконуватиме обов’язки секретаря. Скликання групи він вважає виразом поглиблення церковної спільності. Єпископ Семераро добре пам’ятає місячну співпрацю з теперішнім Папою на Синоді Єпископів у 2001 році, де був спеціальним секретарем, а кардинал Хорхе Бергольйо – генеральним релятором.

За матеріалами: radiovaticana.va