Кардиналок не буде
  • Втр, 05/11/2013 - 09:08

Нонсенсом і нереалістичними о. Федеріко Ломбарді назвав повідомлення ірландських ЗМІ про те, що начебто на консисторії 22 лютого 2014 р. Папа Франциск має намір ввести до складу Колегії Кардиналів жінок. У цих повідомленнях навіть подавались імена двох ірландських кандидаток на кардинальську біретту: богослова Лінди Хоган і колишнього президента Мері МакЕліз.

З часу свого вибору на Петровий Престіл Франциск часто говорив про потребу наново окреслити роль жінок у Католицькій Церкві. У серпневому інтерв’ю для єзуїтського журналу Святіший Отець говорив про те, що Церква не може бути собою без жінок, і Марія є важливішою від єпископів.

У вересні Хуан Аріас, колишній ватиканський кореспондент іспанського видання «El País» написав, що одного дня Папа міг би піднести жінку до кардинальської гідності. Однак він не подав жодних імен. Свої припущення він базував не лише на вищезгаданому інтерв’ю Франциска, але й на ролі дияконес у ранньому християнстві.

Як повідомляє wiara.pl, стаття Аріаса стала поштовхом для схожих припущень в італійських і американських ЗМІ. Крім МакЕліз і Хоган, серед потенційних кандидаток фігурувало також ім’я італійської міністр у справах інтеграції, Сесіль Кіенге.