Карітас Чилі для України: 80 тисяч євро на допомогу постраждалим від війни
  • Нед, 19/06/2022 - 19:37

В рамках загальнонаціональної збірки, яку організувала Чилійська Церква на підтримку України, зібрано понад 75 мільйонів песо.

В неділю Божого Милосердя, 24 квітня 2022 р., Католицька Церква в Чилі оголосила загальнонаціональну збірку на підтримку постраждалих від війни в Україні. Карітас Чилі підбиває підсумки цієї ініціативи, яка знайшла широкий відгук серед тисяч чилійців.

У повідомленні, яке отримало інформагентство «Fides», зазначається, що на даний час зібрано 75.800.276 песо, що становить 81.400 євро. Кошти будуть передані на гуманітарні проекти, які для постраждалих від війни здійснює Карітас Україна. Метою цього проекту є забезпечення базових потреб 65700 внутрішньо переміщених осіб, щоб вони могли знайти гідний короткотривалий чи довготривалий притулок, як також отримати харчування, засоби гігієни, ліки та психологічну підтримку.

«Війна не перестає ставити перед нами виклик, бо через 100 днів після російського вторгнення в Україні ситуація й надалі залишається болючою, насамперед, через втрату людських життів», – зазначається в повідомленні, яке завершується подякою від Карітас Чилі всім, хто приєднався до збірки, та запрошенням «і далі прямувати вперед разом у наших зусиллях на підтримку найуразливіших».