Карітас допомагає в боротьбі з лихоманкою Ебола
  • Срд, 06/08/2014 - 17:08

У Західній Африці далі поширюється епідемія вірусу лихоманки Ебола.  Вже зареєстровано сотні смертей у Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне. Хвороба. ймовірно, поширилася до Нігерії.

Місцевий Карітас Гвінеї та Сьєрра-Леоне звернувся за допомогою до міжнародних організацій. У відповідь на це італійський Карітас відправив перших 20 000 євро і продовжує уважно стежити за розвитком подій у регіоні.

Міжнародні інституції, як і місцеві міністерства охорони здоров'я у співпраці з Карітас Гвінеї та Сьєрра-Леоне зобов’язалися розпочати дії, спрямовані на підвищення рівня свідомості суспільства в домашніх господарствах і в громадських місцях. Вони забезпечують необхідне інформування як про сам вірус Ебола, так і про профілактику. Більше ста аніматорів поширюють дезінфікуючі засоби, такі як мило чи хлору. Допомогу Карітасу вже отримали 100 тисяч людей у Гвінеї. Передбачається також подібні заходи для 60 тисяч мешканців Сьєрра-Леоне, де у зв'язку з високим рівнем захворюваності уряд оголосив надзвичайний стан.