«Карітас-Харків» офіційно розпочав роботу
  • Суб, 28/03/2015 - 12:12

У березні офіційно розпочав діяльність «Карітас-Харків», хоча своє соціальне служіння він розгорнув ще півроку тому, допомагаючи переселенцям з Донецької та Луганської областей України.

«Найбільше вимушених переселенців прийняла Харківщина, – розповідає директор «Карітасу-Харків»  о. Сергій Коваль (УГКЦ), – станом на 26 березня цього року статистика подає дані про 155 тисяч таких осіб. Тому найперше ми стараємося допомогти потребуючим людям продуктами, одягом, засобами гігієни».

За цей короткий час, завдяки соціальним донорам з Німеччини, Польщі та США, у Харкові було обладнано офіс для благодійної організації, куди можуть звертатися потребуючі. Уже реалізовано низку соціальних проектів, через які кілька тисяч осіб отримали не лише матеріальну, але і фінансову допомогу. «Зараз триває благодійна акція в межах Харківського екзархату, яка охоплює Харківську і Полтавську області, – ділиться о. Сергій, – на прохання екзарха Харківського владики Василя (Тучапця), ми передали допомогу для 200 сімей переселенців, які поживають у парафіях, де служать наші священики. Також у деяких наших храмах організовано соціальні куточки, куди люди приносять картоплю, моркву, буряк, закрутки, щоб поділитися з тими, хто вимушено залишив свої домівки».

«Карітас-Харків» на даному етапі займається переселенцями із зони бойових дій. У найближчих планах – приділити особливу увагу дітям, молоді, студентам, сиротам та інвалідам, залучаючи до служіння не лише психологів, соціальних працівників, а також священиків.