Карітас Іспанії: 2 мільйони євро для підтримки потребуючих у світі
  • Птн, 04/08/2017 - 10:32

На 13 країн Європи, Африки, Латинської Америки та Азії поширюються гуманітарні проекти, які цього року профінансує Карітас Іспанії. Мова йде про приблизно 2 мільйони 240 тисяч євро, призначених на боротьбу з бідністю та захист гідності, охоплюючи понад 30 тисяч людей в різних частинах світу.

Шість затверджених проектів стосуються Латинської Америки, охоплюючи 10 тисяч потребуючих в шести країнах регіону. Це проекти покращення якості життя найуразливіших верств населення Гаїті та Нікарагуа, гарантування продовольчої безпеки в Домініканській Республіці, допомога постраждалим від повеней в Перу та Болівії. Решту коштів призначені для підтримки місії Церкви в Гондурасі, зокрема, в’язничного душпастирства та посилення інфраструктури.

Значна частина пожертв буде передана на проекти, пов’язані з людською мобільністю. Зокрема, Карітас Греції отримає від іспанських колег майже 190 тисяч євро для допомоги мігрантам і біженцям, як також місцевому населенню. В Азії приблизно 170 тисяч євро будуть призначені на проекти в М’янмі і Таїланді, покликані запобігати торгівлі людьми й для допомоги мігрантам, охоплюючи понад 11 тисяч людей.

Іспанський відділ католицької харитативної організації також виділив кошти для освітніх проектів та для підтримки мирного процесу в Південному Судані й для зменшення загроз від стихійних лих у Мозамбіку. Крім того, профінансовано проекти із підтримки продовольчої безпеки в Сенегалі та стабілізації в Мавританії. Загалом, мова йде про пів мільйона євро на користь 4 тисяч африканців.