Карітас-Київ до Різдва надав допомогу понад 110 літнім людям
  • Втр, 15/01/2019 - 15:16

«Понад 110 самотніх людей літнього віку напередодні Різдва отримали допомогу від БФ «Карітас-Київ» продуктовими наборами, медикаментами, засобами гігієни, солодощами, а також підгузками для тих, кому вони потрібні. Така можливість виникла завдяки благодійникам, які щедро дали свої кошти на таку ціль», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогоднішній день, під опікою Карітасу понад 110 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами.

«Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації по догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», – розповідає медичний працівник «Домашньої опіки» Алла.

Також Карітас надає у тимчасове користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо.  Для людей, які постійно потребують цих речей – вони передаються у постійне користування.

Окрім  цього, Карітас, в міру можливості та жертовності людей, допомагає  іншим людям похилого віку, пансіонатам,  ветеранам та інвалідам.

«Саме літні люди, інваліди – це одна з найважливіших груп, з якими і для яких ми працюємо. Так, на сьогоднішній день у рамках Догляду вдома – домашньої опіки перебуває понад 100 самотніх осіб. Це люди, які пережили далеко не найкращі часи свого життя, а сьогодні вони залишилися самотніми і потребують допомоги, підтримки, а що найважливіше – це спілкування. Якраз спілкування і відчуття, що хтось поруч, що вони не відкинені, що їх проблеми зрозумілі іншим – це і є те найважливіше чого дуже часто не вистачає цим людям. Тому, коли приходить медсестра чи соціальний працівник Карітасу, вони просять розповісти, що робиться у світі, місті, а від себе розповідають різні випадки свого життя. Ця допомога це важливий вияв уваги, але і підтримки, бо у сьогоднішній економічній ситуації ці старенькі просто виживають. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до можливості надання допомоги. Водночас запрошую усіх бажаючих до добрих справ для стареньких людей», – наголосив директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас Київ»