Карітас Київ розпочав збір коштів для придбання будинку для сімї із 4 дітьми
  • Втр, 26/03/2013 - 18:12

Восени 2012 року «Карітас Київ» (www.caritas-kiev.org.ua) допоміг родині, яка жила просто в лісі з чотирма дітьми, які проживали чимало часу у наметі. Четверо дітей (віком 5, 4 і 2 роки, а наймолодшій 2 місяці) і двоє молодих батьків жили просто неба, не маючи засобів на існування, їжі, теплого одягу і засобів гігієни. Коли нічна температура почала наближатись до 0 С°, житлом для молодої сім’ї продовжував служити туристичний намет. Але завдяки зусиллям працівників Карітасу, о. Роману Сиротичу і о. Юрію Голоднюку сьогодні ці діти отримали тепле житло, вони нагодовані і перебувають у безпеці.

31-річний батько молодої родини Олександр народився у бідній багатодітній родині в селі на Херсонщині. Його 27-річна дружина Тамара народилася у Києві, своїх батьків не знає, виховувалася у інтернаті. Познайомилася пара у Києві, куди Олександр приїхав на заробітки. Жили у Черкаській області у старенькій хатині, яка згодом просто зруйнувалася. Відтак подружжя опинилося на вулиці без даху над головою і на цей час у них вже було 4 дітей. Певний час сім’я мешкала в орендованій кімнаті у Миколаївській області, але коли не змогли оплачувати оренди, їх виселили.

Далі почалося вуличне життя, намагання усіма можливими способами вийти із складної ситуації. Завдяки зусиллям працівників Карітасу у вересні 2012 року було орендовано будинок у с. Мехедівка Драбівського району Черкаської області, де Саша, Тамара і дітки проживають до сьогоднішнього дня.

Хатка у доброму стані, має дві кімнати, кухню, коридор, веранду. Є котел та газ, сарай і погріб, деякі меблі. Ділянка огороджена парканом. Карітас завдяки жертводавцям надав їм речі першої необхідності – їжу, одяг, іграшки, памперси, засоби гігієни, медикаменти. Двоє дітей влаштовані у садочок, ведеться пошук роботи для батька сім´ї.

«Єдина проблема – оренда будинку скоро завершиться. Після переговорів із власницею вдалося домовитися про придбання дому. Звертаємося до людей доброї волі по допомогу – якщо кожен з нас вкладе невеличку суму для майбутнього 4 неповнолітніх дітей і молодого подружжя, які пережили стільки поневірянь, ми спільно звершимо грандіозну дуже добру справу! Четверо маленьких діток зможуть жити у власному будиночку разом із батьками! А не в лісі у наметі – як раніше. Аби викупити хату потрібно знайти 32700 грн – захмарні гроші для багатодітної родини, але не великі гроші для всіх людей доброї волі, які зможуть пожертвувати для втілення цього доброго діла», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Гроші можна пожертвувати у зручний для кожного спосіб, сконтактувавшись із директором (о. Роман 0971945911): переслати на рахунок Карітасу (Благодійний фонд «Карітас Київ», ЄДРПОУ 21477781, Відділення № 8 у м. Києві ЦФ ПАТ «Кредобанк»,  МФО 325365, р/р 2600910299143), або по безготівковому розрахунку на https://ubb.org.ua/uk/project/593/#tabs-1.

Джерело: http://www.kyiv.ugcc.org.ua